Uitgaan & Cultuur
Gala artiesten schitteren op de bühne van ’t Wubbenhof
DENEKAMP – Het Nachtuulkes Gala heeft in de loop der jaren een uitmuntende reputatie opgebouwd. Afgelopen week wisten de gala liefhebbers uit Denekamp en omstreken de weg naar ‘de Wub’ dan ook massaal te vinden. Donderdag 18 tot en met zondag 21 januari was de zaal elke avond tot de laatste stoel bezet. De artiesten slaagden erin om de hooggespannen verwachtingen van het publiek waar te maken. Samen met de band, alle gala-medewerkers en het personeel van ’t Wubbenhof werden bezoekers vier dagen achtereen in de watten gelegd met een fantastisch gala vol muziek, buuts, zang en dans.
Kleurrijke optredens en vrouwleu veur veiligheid én met geveul
Het gala werd door Karen Groeneveld, Imke Oude Griep, Famke Ribberink, Sanne Bruns, Yke Oude Griep, Remo Bruns, Peter Swensson en de jonge debutant Bas Oude Griep afgetrapt met het openingsnummer ‘Multicolor’. Fraukje Roeleveld en Liz Greven waren de ‘Vrouwleu veur de veiligheid’. Hun personages ‘Vicky’ en ‘Veronica’ wisselden tussentijds van geslacht. Op geheel eigen wijze legden zij tegenstijdigheden tussen de man en vrouw bloot. ‘Waarom is een vrouw met een glaasje cava in het bubbelbad romantisch en een kearl met een halve liter onder de douche niet?’
De ‘inclusiviteit’ op het gala werd gewaarborgd door Famke, Yke, Imke, Bas en Remo met nummers van de Backstreet Boys, Brittney Spears en de Spice Girls. Rens Meijer gaf gevolg aan het kleurrijke openingsnummer: als ‘Arie Kwast’ ging hij de concurrentie aan met de schilders in Denekamp. Met onderhoudswerkzaamheden aan onder andere de Sint Nicolaaskerk had hij meer succes dan met zijn online datingprofiel op ‘Tinne’. Meijer bracht zijn buut met verve.
Karen, Imke, Yke en Famke, en de dansdames Joyce Veltmaat, Romy van Dusschoten, Jolien Roesthuis en Elza Olde Keizer lieten met nummers van onder andere Christina Aguilera zien ‘vrouwleu met geveul’ te zijn. Toen de knappe dames van het podium verdwenen kwam Erik Baalhuis ten tonele om namens ‘SLL’ alle ‘lellike leu’ in de zaal toe te spreken. Met de nodige zelfspot vertelde hij over alle ‘lellike leu’ die hij in zijn leven had ontmoet. De verhalen over de ‘Stichting Lellike Leu’ werden onder de potentiële leden in de zaal het ene na het andere lachsalvo ontvangen.
Dat was hem voor de pauze
Daarna was het de beurt aan de heren om hun stemmen te laten horen. Met ‘Lef’ zongen Peter, Bas en Remo enkele mannelijke Nederlandstalige nummers. Het laatste optreden voor de pauze werd verzorgd door Koen Kokkeler, Bjarn Thijert en Cas Heuvels met hun visuele act ‘Dit is, dit was hem’. Een doldwaze sketch die begon in de wasmachine en eindigde met ijsvissen bij een wak.
In de pauze kon publiek bijkomen van alle lachkrampen. Dit gold ook voor galapresident Michel Wams, die het programma elke dag vlekkeloos aan elkaar wist te praten, en de galaband. De muzikale formatie bestond dit jaar uit Dennis Oude Nijeweme, Egbert van Dusschoten, Tom Brouwer, Rick IJspeerd, Michael Wijnolds, Gijs Wilbers en Bart Loohuis. Op vrijdagavond viel Florien Bussink in als zangeres.
Wahnsinn op de planken met meester, astronaut en pakketbezorgers
Na de pauze was er een ‘noodgeval’, ten gehore gebracht door Remo, Yke, Famke en Bas. Vervolgens kwam Guido Tijman als schoolmeester ten tonele. Met een bult vakantie in het vooruitzicht begon hij vol goede moed aan het schooljaar. Hij had echter zijn handen vol aan de klas, waarbij vooral ‘Rodney’ hem het leven zuur maakte. “Meesterschap is vakmanschap, mer mien vak is ’t nig!”, was dan ook zijn conclusie. Na de lesstof kon de zaal swingen op ‘S.O.S.’, een energieke Abba-medley gezongen door Imke, Yke, Karen en Sanne, met ondersteuning van de dansdames.
Het publiek ging er goed voor zitten toen Martijn Blokhuis in de welbekende persoon van ‘Jens’ ten tonele kwam. Met de nodige repen Mars en Milky Way op zijn cv raakte hij verzeild bij ‘Cape Carnaval’ en ging voor de NASA als astronaut de ruimte in. De hilarische ruimtelijke avonturen werden toepasselijk gevolgd door ‘Das ist Wahnsinn!’, een schlager-medley gezongen door Peter, Sanne, Karen en Famke.
Waar Jens de ruimte inging, hielden ‘de buurtjes’ Jorrit ter Ellen en Joost Aarninkhof het dichter bij huis. Met pakketdienst ‘Eddy de Arme’ brachten ze pakketjes rond in ’n Doarp. Daarbij vertelden ze smeuïge verhalen over menig Doarper en hun bestelde pakketjes. ‘De buurtjes’ stonden alweer voor de zevende keer op het podium en hadden de eer om de laatste buut te brengen. Met een geweldige buut lieten ze de zaal nog maar eens op de dijen kletsen van het lachen.
Tot slot kon het publiek, dat van begin tot eind met volle teugen genoot, nog een keer meedeinen met een ‘huisje op wielen-medley’ die door Peter, Bas, Remo en Sanne op de planken werd gebracht. De traditioneler afsluiter, het ‘Denekamper leed’ werd dit jaar vertolkt door Raad van 11 leden én aspirant-leden van ‘Knikkoor De Leujpin’n’: Thomas Lubben, Haike Oude Elferink, Tim Tellman en Bjorn Groener.
Foto’s: LiS Fotografie.